2013. január 29., kedd

Ésszerű Bevásárlókocsi Project - 2. rész

Jelentem, a kísérletem első hónapja letelt, a vásárolt élelmiszerekről összegyűjtöttem a számlákat. Miután összeadtam a számlákat dobtam egy hátast (majdnem 80.000 Ft lett a végösszeg!), és újra megerősödött az elhatározásom, hogy igenis lehet kevesebbet költeni kajára. "Csak" meg kell próbálni kilépni a fogyasztói társadalom mókuskerekéből. Szorítsatok, hogy sikerüljön, és tudjak másokat is inspirálni ezzel!Ígérem beszámolok a fejleményekről! :)

3 megjegyzés:

 1. Következő etap: próbáld meg hogy hány napig (hétig?) bírjátok ki vásárlás nélkül, úgy hogy "csak" elhasználod, ami otthon van! Néhányan meglepő eredményre jutnak!)
  Amúgy gratula, ügyes vagy! ez nagy dolog.
  Aztán ezzel már teljesítettél is egy havi feladatot az Ökokörből! :) Ha érdekel, csatlakozz egyhez, ilyenkor tavasz táján szoktuk indítani a csoportokat (remélem most is lesz, esetleg felétek is:)
  Sok szerencsét! És csak így tovább!

  Fröcsi

  VálaszTörlés
 2. Ja, és még egy, amit érdemes (és megdöbbentő): mérni a kidobott ételhulladékot egy héten át! A megfőzőtt, de megmaradt ételt, a hűtő mélyén meglapuló bontatlan, de megromlott darabokat, a tányéron megmaradtakat, a kinnmaradt és megszáradtakat... (kis külön zacsiba gyűjteni minden nap, nap végén lemérni!:) Ez is izgi! Mondjuk kutyás családoknál nem olyan rossz az arány, de amúgy...., megdöbbentő!
  Fröcsi

  VálaszTörlés
 3. Igen, már volt rá példa, hogy pár napot tolódott a bevásárlás, és vígan eléltünk abból, ami itthon volt. Ez volt az egész project egyik kiindulási ötlete. Mondjuk nekem fontos, hogy a zöldség, gyümölcs, kenyér friss legyen, úgyhogy inkább naponta megyek a zöldségeshez és hagyok ott pár száz forintot, mint egyszerre vegyem meg az egész heti adagot, aztán vagy kibírja a zöldség addig, míg megesszük, vagy nem (ti. nincs pincénk).

  Már nekem is megfordult a fejemben, hogy a következő project az Ésszerű Szemetes nevet viselje :) Mondjuk komposztálónk van és az ételmaradékot is kutya-macska kapja, de még így is lehetne mit változtatni.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...