2013. január 30., szerda

Ésszerű Bevásárlókocsi Project 3. rész: Céklamarketing

Az az igazság, hogy szeretek enni. Szeretek jókat enni és hát a fiúkat is erre nevelem. Ami persze nem jelenti azt, hogy egy vagyont kell kajára költeni. Sőt!

Ma vettem 57 forintért egy öklömnyi céklát. Megcsinálom belőle a család vacsoráját :) Na jó, csak a felét, de tényleg, annyi mindent lehet belőle készíteni, amihez aztán csak pár szelet kenyér kell! Persze, most elkezdhetnék mindenféle adatokat írni arról, hogy a cékla miért jó és egészséges, de azt hiszem, ezt sokan megtették már előttem (ha érdekel, olvasd el ezt.)

forrás: Pinterest

Inkább arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy az olyan szerény növények, mint a cékla, répa, káposzta, stb. (amelyeknek egyébként most van az idényük) miért nem trendibbek manapság. Elmondom, szerintem miért. Mert nincsen mögöttük egy jókora marketing gépezet. Ha csilli-villi dobozba lennének csomagolva, ha a tévéből, reklámokból műmosolytól csöpögve az dőlne, hogy "Kééépzeld drágám, azóta nincsenek gyomorpanaszaim, hogy naponta megiszom egy pohár XY márkájú répalevet!", ha az újságokban azt látnánk, hogy a magyar celebek is ezt isszák - nos akkor az átlag fogyasztó hajlandóbb lenne megvenni azt a bizonyos márkájú répalevet. Még akkor is, ha az tízszer annyiba kerülne, mintha a zöldségesnél megvenné a répát és otthon csinálná belőle az italt. Ha valami nem kerül sokba,azt nem is értékeljük - az ember már csak ilyen :(

Álljatok ki a fogyasztói társadalom sorából, és legyetek tudatosabbak - csak egy kis odafigyelés kérdése az egész!! Pl. azzal, hogy finom, idénynövényekből készült ételt adtok a családnak!

Na jó, ennyi filozofálás után tessék jó néhány cékla recept, hogy ti is válogathassatok. 

Az általam nagyon kedvelt Antal Vali blogján pl. ilyen csudaságokat találhattok:

Almás céklasaláta, fokhagymás céklasaláta, tormás céklasaláta, majonézes céklasaláta, nyers céklasaláta, céklás rizottó, céklás köret, céklás zöldségragu, céklás tokány, sült cékla, céklaleves

Aztán ott van még a finomreceptek oldal, persze a nosalty is, tele jobbnál jobb ötletekkel a málnás cékla chutny-tól az avokádós sült céklasalátáig. 

Nem akarom az összes kedvenc gasztroblogomat felsorolni ide, de biztos vagyok benne, hogy mindegyiken találnék valami érdekeset. Nézzetek utána ti is kedvenc oldalaitokon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...