2012. november 7., szerda

Találkozásom a Green Smoothie-val

Tavaly télen nagyon kifogtuk a betregségeket: alig jöttünk ki az egyik nátha-nyavalyából (mind az öten szépen sorban), azzal a lendülettel kaptuk be a következő vírust (mind az öten szépen sorban). Valószínűleg az immunrendszerünk eléggé le volt pukkanva ahhoz, hogy mindent benyaljunk. Szerencsére semmi kommoly nem volt, csak heti több száz zsebkendőt használtunk el és én kb. annyit aludtam 3 hónap alatt, mint más "normális" ember egy hét alatt.

Na, akkor megfogadtam, hogy a következő szezonra felkészítem kis családunk immunrendszerét.
Mivel nem vagyok híve a mesterséges étrendkiegészítőkkel, vitaminkomplexumokkal való erősítésnek, utánanéztem, milyen természetes megoldások léteznek.

Az egyik legegyöntetűbben ajánlott dolog a Green Smoothie, azaz a zöldség-gyümölcs turmix volt. Mindenhol ajánlják, mert egyszerre óriási dózisban tudunk bevinni vele mindenféle vitamint, ásványi anyagot, stb. És ugye az imunrendszer csak abból tud építkezni, amit a testbe beviszünk.source: incrediblesmoothies.com


Oké, gondoltam, adjunk neki egy esélyt. Na de a színe...Meg azt írják, hogy nyers kelkáposzta kell bele...brrr...Utolsó találkozásom a kelkáposztával a suli menzáján történt, és hát ugye nem kell részleteznem?

De egy hős voltam, és ma megalkottam életem első Green Smoothie-ját.

És lássatok csodát: finom volt! Mit finom: FINOM! Egy kulináris élmény!

Igen, tényleg! Olyannyira, hogy ha beülnék valahova a barátnőimmel beszélgetni, és lenne ilyen az itallapon, esküszöm kérnék egyet elkortyolgatni! Kifejezetten körte-banán íze volt!

És hogy mi volt benne?

1 körte
fél alma
1 banán
kb. háromujjnyi uborka
2-3 levél kelkáposzta (bizony, bevállaltam :))
fél citrom facsart leve
1-2 dl víz

Leturmixoltam, megittam és isteni volt!

Azt hiszem ezek után bátran fogok kísérletezni a zöldségekkel és igenis feltuningolom az immunrendszerünket télre. Csakazértis én fogok nyerni a bacikkal, vírusokkal szemben!

Mondjuk az még hátra van, hogy a fiúkkal is megitassam ezt a zöld cuccot. Majd beszámolok róla :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...