2012. január 16., hétfő

Betűs kirakó

Bencének a múlt héten torokgyulladása volt. Épp elég ahhoz, hogy ne menjen oviba, viszont elég aktív volt ahhoz, hogy mindenfélét játszani akarjon itthon. Így aztán lekerült a polcról egy olyan játék is, amit több, mint egy éve készítettem nekik. Viszont, gondoltam, most megosztom veletek :)

A betűk formáját lehet gyakorolni vele, nagyon jó, mert az a kisgyerek is tud vele játszani, aki még nem ismeri a betűket, hiszen így egyszerűen formafelismerőként jászhat vele. Viszont a kis agyacskájába így is beszívódik a betűk alakzata.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak látja, hanem tapintja is a betűket, azaz több csatornán át jut be neki az információ.


Erről a linkről kinyomtattam a betűket (a kisbetűket innen, a nagybetűket innen), műanyag "bugyiba" raktam őket, majd egy gyűrűs mappába fűztem le az egészet. (Azért jó így, mert nem kell a lapokat kiszedni a mappából, azaz kevésbé lesz rendetlenség a játék végére - legyen valami jó az anyukának is :)
Ahogy a letölthető lapokon is látszik az első oldalon vannak a kivágandó formák. Habszivacs papírból kivágtam ezeket is, a kis- és nagybetűket más-más színűből.

Kész is van, lehet kirakózni a betűkkel!


Ez eredeti ötlet a Tired Need Sleep oldalról származik, a sablonokat is ennek az oldalnak a tulajdonosa készítette.

1 megjegyzés:

  1. szia!nagyon tetszik ez a játék. meg is akartam csinálni az enyéimnek. de vagy béna vagyok vagy tényleg nincs már az oldalon a sablon. neked nincs meg még véletlenül? ha igen elküldenéd (zsuzsanna.mikhazi@gmail.com). köszi. zsuzsa

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...