2011. december 12., hétfő

Mese Misi Mókusról

Ismét rá kellett jönnöm, hogy a már közhelyszámba menő mai rohanó világunkat mi, felnőttek tesszük rohanóvá. A gyerekek nem úgy születnek, hogy egyszerre hat dologgal foglalkoznak és unatkoznak ha nincs valami játék, könyv, dolog a kezükben.

Ez először akkor jutott eszembe, amikor Dávidot néztem, ahogy hosszú-hosszú perceken keresztül volt képes figyelni a fáról hulló leveleket.

Másodszor pedig ma este jutott eszmbe, ti. a nagyoknak az esti mese napok óta Misi Mókus. Az eredeti, Tersánszky Józsi Jenő féle, amit 1953-ban írt! Minden nap este egy (vagy több...) fejezet. Mondanom sem kell, ebben a könyvben egy fejezet ma bármelyik rajzfilm csatornán egy kb. 3,5 másodperces snitt lenne. Mégis, Bence olyan csillogó szemmel, elnyílt szájjal és hangos kacagások közepette tudja hallgatni a mesét, hogy öröm nézni. Még Gergő is fel-felnéz a játékából egy-egy "akciójelenetet" hallva :)

Nem mondom, hogy 15 évesen a fiúk biztosan Jókait fognak olvasni (bár...), de jó tudni, hogy az ilyen klasszikus meséknek még van létjogosultságuk.


(Ja, és már kivettük a könyvtárból Kököjszi és Bobojsza kalandjait... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...