2011. november 15., kedd

Dobozolunk...

Az utóbbi napokban ennyira el voltam foglalva a Fittkid új design-jával, hogy alig jutitt időm a Boszira. Pedig zajlik ám az élet nálunk!

Most egy olyan régi-új játékot mutatnék be, amit még évekkel ezelőtt készítettem, és még mindig kitart!! Kell hozzá egy jó nagy kartondoboz (nálunk ez a hűtő csomagolása volt), aminek a négy oldalára különböző témájú környezteket rajzoltam jó vastag filccel: bolt, erdő, kisház, tenger.

Erről az oldalról kinyomtattam rengeteg kis képeket (a handout formátumot), állatokat, járműveket, mesefigurákat stb., kivágtam, lelamináltam és a hátukra az öntapadós tépőzár egyik felét ragasztottam. A másik felét meg a nagy dobozra.

Innen aztán már kezdődhet is a fantázia játék: a kis képeket oda lehet ragasztani, ahova csak akarjuk, ami rengeteg lehetőséget ad beszélgetésekre (Milyen gyümölcsöket árulnak a piacon? Milyen állatok laknak a tengerben? Melyik jármű hol közlekedik, stb.), mesemondásra (amit a képekkel el is lehet játszani) és persze a bohóckodásra (pl. ha egy cseresznyét ragasztunk a holdra).


Véget nem érő játék, minden egyes alkalommal új történeteket alkotunk, egyedül is tudják játszani a fiúk. És nem utolsó sorban nagyon jól fel- ill. kihasználható, amikor angolozunk :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...