2011. szeptember 1., csütörtök

Tangram

A tangram szerintem tök jó játék. A mi családunkban legalábbis nagyon bejött - és nem csak a gyerekeknek :) Olcsó, egyszerű közben pedig iszonyú jól tornáztatja az agyat, a képzeletet, a logikát. Ja, és nem utolsó sorban szórakoztató :)
Én készítettem már mágnesest, azaz a kivágott habszivacs formákra öntapadós mágnest ragasztottam, ezzel nagyon jól le lehet foglalni a gyerkőcöket a konyhában:


Van egyszerű papír és fából készült is, ezekhez innen nyomtattam ki minta formákat. Az elején Bence követte még az iránymutatást, de aztán (szerencsére :) mindig áttér a saját fantázia-kreálmányaira.

 
Bármilyen és bármennyi geometriai formát ki lehet vágni, de innen kinyomtatható egy "hivatalos" verzió is.

És van egy "utazós szett" is, ami annyiban különbözik a többitől, hogy a formák le vannak laminálva, így jobban bírják a gyűrődést - szó szerint :) Egyébként ha hosszabb útra megyünk, szoktam magammal vinni egy boríték nagyságú irattartót tele ilyen játékokkal (tangram, találd me a párját, memória, stb.) Ez a kép a tavalyi nyaralásunkkor készült (a kompozíció címét nem tudom, de húsz percig nyugodtan eljátszott vele...)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...