2011. szeptember 13., kedd

Kreatív mesemondás 2.0

Ez a kis képekkel való mesemondás nagy kedvenc lett a fiúk körében, újabban sokszor kérik, hogy ezt játszuk. Így aztán kitaláltam...khm, na jó kitaláltunk néhány újabb verziót erre a témára. Az eredeti játék itt olvasható, de most lássuk, hogy lehet még néhány képes kártya segítségével mesét mondani:


  1. Az összes kártyát lefordítva kiterítjük, és ahogy következnek a "játékosok", felhúznak egy kártyát, amivel a mesét tovább kell szőni.
  2. Ettől nem sokban különbzik az, amikor az összes kártyát egy zsákba beleszórjuk, és a játékosok felváltva húznak egyet. Nem tudom miért, de nálunk ez a zsákba-macska-húzásos dolog mindig nagy sikert arat...
  3. Megpróbálunk olyan kártyákat kiválasztani, ami egy klasszikus mese (pl. Hófehérke) kell. Aztán a kártyák segíségével elmondjuk a mesét. Ezt lehet így, ilyen egyszerű formában is játszani (pl. ha idegen nyelven mesélünk), de akár meg is bolondíthtajuk azzal, hogy egyes szereplőket helyettesítünk (pl. a törpék különböző állatok). Ez pl. akkor jön jól, ha nincs hét törpés kép a memória szettben...
  4. Ha rajzolt és kivágott kártyákkal játszunk, föl lehet ragasztani kis fa pálcikákra és bábelőadásként elmondani a mesét.
Az egészben nem csak az a jó, hogy hihetetlen jól fejleszti a képzelőerőt és a kreativitást, de kártyák híján vagy egyszerűen csak az alkotás kedvéért mi magunk is elkészíthetjük a kártyákat: lehet rajzolni, festeni, nyomdázni, újáságból kikeresni és kivágni, nyomtatni, laminálni... Szóval egy egész délutánt tartalmasan el lehet tölteni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...