2011. szeptember 4., vasárnap

Amerikai palacsinta reggelire


A minap éppen a reggeli előtt derült ki, hogy nincs egy szelet kenyerünk sem itthon. Ilyen máskor is elő szokott fordulni, de azt legalább előző este észreveszem és akkor be tudok keverni egy kenyértésztát, amit másnap csak ki kell sütni. Na, most erre nem volt idő. Arra meg pláne nem, hogy a három gyereket beszuszakoljam a kocsiba és elmenjünk a boltba, pláne, hogy az összes kisbiciklit, motrot és babakocsit összeszedjük egy gyalogos bevásárlásra. Na ilyenkor veszem elő a kedvenc amerikai palacsinta receptemet. 15 perc múlva már jól is laktak a fiúk :)

Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 2 felvert tojás
  • 2 bögre tej
  • 6 ek olaj
Elkészítés:
Azt hiszem, ez elég egyértelmű :). A kisütés kicsit más, mint a hagyományos magyar palacsintánál, mert kisebb halmokat rakok a palacsintasütőbe, és megfordítani is könnyebb. Nálam egyszerre három is belefér a serpenyőben.




Variációk: az alaprecepthez adunk
  • 1 bögre reszelt almát és 1 kk fahéjat
  • 2 villával összetört érett banánt
  • 1 bögre apróra vágott datolyát
  • 1 bögre lecsepegtetett, apróra vágott ananászt
  • fél bögre vágott diót
          sós palacsinták (sokszor köretnek is finom):
  • 1 bögre kukoricát
  • 1-2 bögre főtt rizst, egy kis fahéjat vagy szerecsendiót és egy kis tejet is, ha túl sűrű a tészta
  • fél bögre reszelt sajtot
  • 10 dkg apróra vágott sonkát
  • 1 doboz tonhalat
Hajni, köszi az eredeti receptet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...