2011. augusztus 30., kedd

Szilvás cobbler

Egy régi fényképet kerestem, amit persze nem találtam meg (Murphy), viszont közben erre akadtam :)




Na erre gondoltam ebben a bejegyzésben, amikor arról írtam, hogy korán el lehet kezdeni bevezetni a gyerekeket a konyhaművészetbe. Bence itt 2 éves...

A kép örömére pedig megosztom az egyik kedvenc őszi süti receptünket, a szilvás cobbler-t.

Hozzávalók:
  • 75 dkg szilva
  • 6 dkg kristálycukor
a tésztához:
  • 18,5 dkg liszt (angolszász mértékegység átszámítva, azért ilyen vicces a mennyiség)
  • 1 tk sütőpor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 12,5 dkg nem sós vaj felkockázva
  • 1 tojás
  • 1,25 dl tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szilvákat 1 evőkanál vízzel és a cukorral lábasba tesszük. Lassú tűzön 5 percig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik, a gyümölcs pedig kicsit megpuhul. A megfőtt gyümölcsöt egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük.
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, és az ujjunkkal morzsásra dolgozzuk a tésztát. Simára keverjük a tejet és a tojást. A tésztához keverjük.
A tésztát egy evőkanállal a gyümölcsre kanalazzuk. 30-40 percig sütjük, amíg a tészta teteje aranybarnára pirul és teljesen átsül. Igény szerint porcukorral meghintva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...