2011. augusztus 19., péntek

Ki a szép?

A minap azon gondolkodtam, mennyire tódul ránk mindenhonnan, hogy legyél szép és fiatal és tökéletes, mert akkor leszel boldog. Bármilyen reklámot lát az ember szép férfiak és nők vannak benne, természetesen szép gyerekekkel szép otthonokban. Én nem igazán nézek tévét, de a tökéletesség illúziója mindenhol utoléri az embert: az utcán, a boltban, az újságosstandokon. Mindannyian tudjuk, hogy ez csak illúzió: jó fotó(s) és Photoshop kérdése, mégis beleeszi a kisagyunkba magát a gondolat, hogy én nem vagyok olyan szép, mint azok...

Pár nap múlva tettem-vettem, bementem a gyerekszobába, rámnézett Bence azokkal a gyönyörű, tiszta, ártatlan óriás szemeivel és azt mondta "De szép vagy, anya!". És akkor összeállt a kép!

Nem számít, hogy nem olyan a mellem, mint húsz évesen, hogy nem olyan makulátlan a bőröm, mint a testápoló reklámokban szereplő nőknek és az sem számít, hogy idővel ez egyre kevésbé lesz így. Mert annak, aki a legfontosabb a számomra, itt és most én vagyok a legszebb nő! És nem azért, mert olyan vagyok, ami a mai világ szépségidáljához hasonlít (feltételezem ha a reneszánszban élnék ilyen testtel, akkor is ezt mondaná a kisfiam), hanem azért, mert én én vagyok! Mert ő még látja a Szeretetet. Mert ő a Szeretetet látja rajtam.

És mindez hatványozva, lévén három fiam van! És Joe-ról akkor még nem is beszéltem...:)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...