2011. augusztus 3., szerda

Amikor a gyerek egyedül játszik

Sokat játszom a gyerekeimmel. Tegnap viszont egy nagyon kedves barátnőm látogatott meg minket, és úgy alakult, hogy amíg mi a teraszon beszélgettünk, Bence és Gergő a kertben játszottak - anélkül, hogy az én vagy bárki más asszisztenciájára szükség lett volna. Öröm volt nézni, hogy el tudnak merülni az ő külön kis világukban. A végén megkérdeztem, mit játszottak. A válasz az volt, hogy házakat építettek és szomszédok voltak. Az ehhez felhasznált kellékek: egy-egy szög a kerítésen, műanyag székek, játékszerszámok, WC papír gurigák, ágak, bogak, gallyak, stb :)


Annyira zseniális!! Melyik szülőnek jutna eszébe azt javasolni a gyerekének, hogy játszunk "szomszédosat", majd az orra alá tolná ezeket a tárgyakat?! Hát nekem biztosan nem. Ehelyett meg vesszük a drága játékokat nekik...


Ismét megbizonyosodtam róla, hogy néha nagyon jó kivonulni a gyerek életéből, nem irányítani őket, csak hagyni, hogy a saját képzelőerejükre támaszkodva rukkoljanak elő ötletekkel!De hogy el ne feledkezzem róla, Dávid is jól érezte ám magát a délután folyamán :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...